Selamat Hari Guru.

As salam.

*KHAS UNTUK CIKGU YANG MERAIKAN HARI GURU PADA HARI Ini.

*Guru……*

dalam ajarmu ada harapan,
dalam tegurmu ada doa,
dalam marahnya ada sayang,
dalam tawa ada mesranya,
dalam diam ada bijaksana,
dalam tangannya kita terbina.
Berbahagialah menjadi guru…
SELAMAT HARI GURU dan berbanggalah anda adalah seorang guru.

*Guru…..*

Bila murid duduk.. Cikgu berdiri,
Bila murid diseligi.. Cikgu pulak kena gari..
Murid datang naik BMW 7 siri.. Cikgu datang naik Myvi..
Murid dah dewasa jadi Somebody,
Cikgu tetap begini..
Namun begitu.., Di dunia cikgu berbakti,
Moga di akhirat, syurga tempat cikgu kekal abadi..SELAMAT HARI GURU..

Macam mana nak kenal guru?
*Garang* orangnya, itulah guru disiplin..
*Penyayang* orangnya, itulah guru prasekolah..
*Sabar* orangnya, itulah guru pendidikan khas..
*Sentiasa cool & tak pernah marah*, itulah guru kaunseling..
*Petah berucap*, itulah guru besar..
*Pelik orangnya*, itulah guru pendidikan seni..
*Gelap orangnya*, itulah guru pendidikan jasmani..
*Warak orangnya*, itulah guru agama..
*Sopan orangnya*, itulah guru pendidikan sivik..
*Berbahasa orangnya,* itulah guru Bahasa Malaysia..
*Berseni bahasanya*, itulah guru sastera..
Walau siapa pun dia.. dia tetap berjasa..SELAMAT HARI GURU..

Erti sebenar seorang cikgu
*C*: Cantik budi pekertinya.
*I*: Inovatif praktisnya.
*K*: Kreatif mindanya.
*G*: Garang semangatnya.
*U*: Unggul ilmunya

SELAMAT HARI GURU.
*GURU PEMBINA NEGARA BANGSA*

 

image

image

image

image

Another Throwback : Singapore (2015)

As salam.

My second time to Singapore. And USS to be specific.

This time stay betul2 di Singapore for 4 days and 3 night.

Seronok sgt travel dgn kawan2 sekolah, Alifah and Zainab.

Looking forward for another holidays with u guys!

Throwback : Cameron Highlands (2014)

As salam.

Tiba2 dlm mood nk holiday. I need vacation girls!!

LOL.

Padahal kena prepare body n mind utk marking exam paper lagi seminggu.

Aiyoo.

Anyway, saje nak feeling2 igt balik vacation yg dah lepas.

Enjoy!