|-♥ Gedik Santai ♥-|

I’d Flat-lay Everything.

As salam.

Haha. Entah apa yg merasuk diriku ini. Sejak akhir2 ni suka buat benda yg merepek. Tiba2 sibuk nk ber”flat-lay” bagai. Masalahnya, aku ni bukanlah kreatif sangat orangnya. Nak ambil gambar cantik2 pun tak pandai. Angle mana yg cantik, mana nak adjust lighting semua. Ampun mak!! Cheq tak pandai…. Mungkin kena menuntut ilmu fotografi dengan kak Jem dlu baru post gambar2 “flat-lay” kau tu? >.<

Semuanya bermula Jumaat lepas. Nk purchase beg KIPLING through IG. Minta diskaun dengan owner IG tersebut. Then, dia reply “Kalau ada post gmbr barang-barang yg pernah beli dlu di IG, akak bagi diskaun RM10.”

RM10 tu. Banyak jugak. So ape lagi, sampai ke tido dok brainstorm macam mana nak post gambar cantik2 ni. (LOL.. Senah sgt kauuu). Aku tak suka gmbr2 poyo ala2 selfie ni. Menyampah. Jadinya, aku pun decide nak buat flat-lay je.

20160514_191730_2_bestshot

Jenuh jugak nak buat flat-lay ni rupanya. Mmg aku bukan org yg kreatif bab2 ni. Akak skema sikit orgnya dik. Hahaha. Tp not bad lah. Usaha tu ada la. Yang penting aku dapat diskaun RM10 tu. Kihkihkih.

Then hari ni, tengah bertungkus-lumus nak siapkan skema jawapan utk latihan anak2 di sekolah, sempat lagi aku ni nak ber”flat-lay” hasil kerja sendiri. Perasan la kiranya. Nak menunjuk rajin? Tiada niat di hati akak ok.

20160515_134247
Nah akak belanja lagi satu flat-lay >.>

Gitewwww. Haha. Yang paling x boleh diterima akal adalah semalam. Tgh bersiap2 nk makan kat luar sambil teman housemate bukak puasa and celebrate my cousins’ punya birthday, sempat lagi akak flat-lay baju sendiri. Parah dah aku ni. Tersampuk ape la agaknya. LOL.

20160514_195006
Sorry x sempat nak rotate. Jgn teleng kepala korang sudah.

OK. Lepas ni stop dah buat flat-lay. Bajet retis sgt la nak buat semua benda ni. Hahaha. Ok. Nite. Muah ciked.

Wassalam.

XOXO….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s